MOBİL USTAM: Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?10 İpucu

23 Kasım 2020 Pazartesi

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?10 İpucu

 

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
Evinize yeni bir eşya almak kadar zor olan bir şey daha varsa o da mobilya montajınızı nasıl veya kime yaptıracağınızdır. Çünkü montaj işi sanıldığının aksine bazen can sıkabiliyor.

Evet hepimiz zaman zaman yeni bir kitaplık yeni bir masa vb mobilyalar alıyoruz. Ama günümüz teknolojisinde üretilen mobilyalar her ne kadar de monte olarak gelse de yine kurulumu oldukça can sıkıcı olabiliyor. Hatta bu işi ben kendim yapayım diye yola çıkar birde üstüne küçük dahi olsa bir yanlış yaparsanız o güzelim mobilyayı kullanılamaz hale getirebiliyorsunuz. Peki ne yapmalı? Montaj işini kendimiz mi yapmalı yoksa bir ustaya mı bırakmalı? Eğer kararınızı kendiniz yapma yönünde verdiyseniz o zaman size bu iş için 10 ipucum var. Hazırlasanız hadi başlayalım o zaman:

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
1-Çalışma Alanınızı Hazırlayın:
Öncelikle mobilyanızı yerleştireceğiniz odanız hangisi ise o odanızdaki fazlalıkları veya ayağınıza dolaşacak malzeme vb çıkartın.Mobilyanızı hangi odaya kuracaksanız parçaları o odada toplayın. Böylece hem tekrar taşımak zorunda kalmazsınız hem de bu taşıma esnasında bir yerlerinizi incitme derdinden kurtulursunuz.


Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
2-Parçaları Ambalajından Çıkarın.
Teslim aldığınız paketi dikkatli bir şekilde açın. Tüm parçaları çıkartın ayrı ayrı koyarak eksik var mı kontrol edin. Bu arada kutuyu veya parçalar üzerinde bulunan naylon kaplamaları çıkartırken çizilmemesine veya hasar görmemesine dikkat edin. Yine parçaları koyarken veya naylonları çıkartırken yer karolarınıza zarar vermemek için altlarına birer karton koyabilirsiniz. 


Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
3-Düzenleyin
Mobilya paketinizden çıkardığınız parçaları mümkün mertebe gruplayın. Her parçayı tanımlayın. Size gelen kurulum kılavuzunda yer alan parça numaralarına göre parçalarınızı numaralandırın veya bu numaraya göre düzenlemeye çalışın. Ayrıca montaj aşamasında gelen vida,civata,somun.çivi vb küçük parçaları küçük bir plastik kabın içinde biriktirin. 

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
4-Doğru Araç-Gereçleri Hazırlayın.
Mobilyalarınız size teslim edilirken gerekli  malzemelerle teslim edilir. Ama bazen başka araç ve gereçlere de ihtiyacınız olur. Mobilya kurulum yönergesini inceledikten sonra hangi araç ve gerece ihtiyacınız olacağını bulursunuz. Bunlar çekiç,anahtar,pense,tornavida olabileceği gibi daha karmaşık kurulumlarda matkaplara,dekupajlara vb ihtiyacınız olabilir. Neye ihtiyacınız olacağını belirledikten sonra bu malzemeleri yanınızda hazır bulundurun. Böylece her bir aşama için git gel yapmazsınız.

Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?
5-Bir Yakınınızdan Yardım İsteyin.
Çoğu mobilya montajı hem parçalar, hem de ağırlık olarak tek kişinin kurulumuna müsait değildir. Bu aşamada yanınızda bulunan eşinizden, arkadaşınızdan vb yardım isteyin. 



Mobilya Montajı Nasıl Yapılır?6-Talimatları İzleyin
Öncelikle kurulum talimatlarını dikkatli bir şekilde inceleyin. Yönergelere adım adım uymaya çalışın. Gerekirse kurulum talimatını tekrar tekrar inceleyin.İlk olarak mobilya iskeletini oluşturmaya çalışın. Ardından ara parçalara geçin.  Eğer bir alan içinde birden çok montaj işi olursa bunları mobilya iskeleti dışında birleştirin ve ardından mobilya iskeletine monte edin. Her aşamada talimata tekrar bakarak aşamalarınızın doğruluğunu teyit edin. 



7-Sabırlı olun. Mobilya montajı göründüğü kadar kolay değildir. Çoğu zaman sinirlerinizi zıplatır. Sonuçta kendi işinizi yapacaksınız. Acele etmeyin. Sabırlı olun. Yorulduğunuzda mola verin. Kafanızı dinlendirip tekrar başlayın.
8-Talimatları kontrol edin. Yukarıda da dediğim gibi her aşamada talimatları tekrar gözden geçirin. Yanlış yaptığınız yerde dikkatli bir şekilde bir önceki aşamaya dönün. 
9-Çevrimiçi Videolardan Destek Alın.Her konuda olduğu gibi bu konuda da hazırlanmış oldukça güzel  videolar mevcut. Hatta bu videoların birçoğu kurumsal firmaların profesyonel ekiplere hazırlattığı oldukça kaliteli içerikler. Eğer talimatlar konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız bu videoları izleyebilir veya bu konuda değişik internet sitelerinde yer alan SSS kısımlarına ,uzman görüşlerine bakabilirsiniz. 
10-Bir Uzmandan Yardım Alın. Aslında biraz sabırlı iseniz bu işi kendiniz yapabilirsiniz. Ama daha karmaşık veya yapamayacağınızı düşündüğünüz bir durumda bir uzmandan yardım alın. Bu iş için benim gibi çalışan ustalara belli bir ücret karşılığı montaj işlerinizi yaptırabilirsiniz. 

Yukarıda saydığımız ipuçlarına ilave olarak: eğer bir mobilya almaya karar verdiyseniz bir mobilya mağazasına gitmeden veya internetten sipariş vermeden odanızın büyüklüğünü ,rengini vb hesaplayarak gidin veya alın. Yine size teslim edilen mobilya parçaları eksikse ilgili firmayla irtibata geçerek eksik parçayı göndermesini isteyin. Eksik parça elinize ulaşmadan kuruluma başlamayın. 

Eğer Konya ve çevresinde iseniz mobilya montaj işlerinizi bize yaptırabilirsiniz. Bize yorumlardan,İletişim sayfamızdan veya konyatoptanci@gmail.com mail addresinden ulaşabilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder