MOBİL USTAM: Ahşap Kapı ve Pencere Nasıl Boyanır?

2 Haziran 2018 Cumartesi

Ahşap Kapı ve Pencere Nasıl Boyanır?

Ahşap kapı ve pencere boyama-mobilustam
Ahşap kapı ve pencereler kullanıma bağlı olarak zaman içinde sararma ve renklerinde bozulma  gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalırlar. Böyle bir durumda kapı ve pencerelerinizi yeniden boyatmak değiştirmekten daha ekonomiktir. Peki ahşap kapı ve pencereler nasıl boyanır? İşte cevabı:

1-ahşap kapı veya pencerelerinizi boyarken yağlı boya,ahşap koruyucu,vernikli ahşap koruyucu gibi boyalarla boyayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus kapı pencere boya renklerinizin uyumlu olmasıdır.

2-Eğer kapılarınız Amerikan panel kapı ise burada kullanacağınız boya da özel amerikan panel kapı boyaları veya su bazlı ahşap boyalarıdır. Amerikan panel kapıları nasıl boyanır kısmı ise ayrı bir yazı konusudur. Bu konuda oldukça dikkatli ve titiz olmanızı tavsiye ederim.

3-Eğer kapı ve pencerelerinize aynı renk boya vuracaksanız işiniz daha kolaydır. Bu aşamadan zımpara yapmadan dogrudan boyama işlemine başlayabilirsiniz. Eğer farklı renk bir boya kullanacaksanız o zaman önce zımpara yapmanız ve alta bir kat astar atmanız faydalı olacaktır.


4- Eğer kapınız vernikli bir kapı ise ve sizde kapınıza yeniden vernik veya yağlı boya yapacaksanız önce ince bir zımpara işlemini gerçekleştirmeniz gerekir.Diğer türlü boya akacak veya pullanma meydana gelecektir.

5-Yağlı boya bir kapınız var ve sizde yağlı boyadan vernik veya pinotex uygulamasına geçecekseniz o zaman önce yaplı boyayı kapınızdan tamamen sıyırmanız gerekir. Diğer türlü vernik veya pinotex iyi yapışmaz ve aşhabın damarları belli olmaz.

6-vernik uygulamasında 1.kat atıldıktan birkaç saat sonra 2.kat atılabilir. Yağlı boya uygulamasında ise ikinci kat uygulama için en az bir gün beklemek gerekir.

7-Ham yani daha önce hiç bir boya veya vernik uygulaması yapılmamış kapı veya pencerelerinizde önce bir astar uygulaması yapılması faydalı olur. Atacağınız astarın kullanacağınızın boya ile aynı renkte olmasına dikkat etmek gerekir.


8- Boya veya vernik uygulamasında uygun fırça ve rulo seçmek gerekir. Fırçaların kıl dökmeyen fırçalardan olması tercih edilmelidir.

NOT:Konya ve çevresinde boya-badana , kapı ve pencere boyama işlemlerinizde bize ulaşın. Bize yorumlarımızdan, konyatoptanci@gmail.com mail adresimizden, "İLETİŞİM" adresimizden veya WhatsApp numaramızdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder