MOBİL USTAM: Dekoratif Raf Montajı Nasıl Yapılır?

29 Kasım 2020 Pazar

Dekoratif Raf Montajı Nasıl Yapılır?

 

Dekoratif Raf Montajı Nasıl Yapılır?
Dekoratif duvar rafları son zamanlarda evlerimizin vazgeçilmezi haline geldi. İster dekoratif amaçlı olsun isterse de depolama amaçlı olsun raflar her ev için bir ihtiyaç. Birbirinden farklı tasarımlar, farklı montaj yöntemleriyle raflar bugün her evin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Peki almak istediğiniz duvar raflarının nasıl monte edildiğini biliyor musunuz? Hangi malzemelere ihtiyacınız olacak?Hangi adımları izleyeceksiniz? İşte cevabı:

Öncelikle evinize bir raf almak yada yaptırmak istediğinizde karar vermeniz bir konu var. Alacağınız rafı hangi amaçla kullanacaksınız? Yani depolama amaçlı mı olacak yoksa dekoratif amaçlı mı? Ona göre bir tasarım ve büyüklük seçmeniz bu açıdan çok önemlidir. Yine duvar rafları için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak.


1-Ahşap Raflar

2-dubel vida seti

3-Raf konsolu (raf ayağı yada köşebent)

4-Tornavida yada akülü vidalama

5-Darbeli matkap

6-metre,su terazisi

Montaja geçmeden duvar raflarının farklı montaj yöntemlerinin olduğunu bilmenizde fayda vardır. Bazı raflar gizli monteleme bazı raflar köşebentler yardımıyla montelenir. Tabi ki daha değişik montaj yöntemleri de vardır. İlerleyen zamanda bununla da alakalı bir yazı hazırlayabilirim. Benim burada bahsedeceğim yöntem köşebent yardımıyla yapılan montaj ile ilgili olacak. Şimdi gelin duvar raflarını nasıl montajlayacağımıza bakalım:

1- Satın aldığınız veya yaptırdığınız raflar birden fazla parçadan oluşuyorsa öncelikle bunları birleştirmeniz gerekir. Bir akülü vidalama yada tornavida yardımıyla bu parçaları birleştirin.

2-Rafı monte etmek istediğiniz yere karar verin. Metrenizle ölçüsünü alın. Kaleminizle deleceğiniz yere karar vererek işaret koyun.

3-Akülü vidalama yada tornavida ile köşebentleri raflara monte edin.

4-Önceden işaretlediğiniz yerlere darbeli matkap yardımıyla deliklerinizi açın. Hangi kalınlıkta matkap ucu kullandıysanız ona göre dubelinizi deliklerinize monte edin.

5-Rafınızı yapabiliyorsanız tek başınıza yapamıyorsanız yanınızdaki bir kişiden yardım alarak vidalayın.

6- Su terazinizi tekrar koyarak düzgünlüğünü kontrol edin. 

İşte bu kadar basit. Eğer Konya ve çevresinde raf montajınızı yaptırmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz. bize yorumlarımızdan, konyatoptanci@gmail.com mail adresimizden veya iletişim adresimizden ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder