MOBİL USTAM: Laminat Parke Nasıl Çıkartılır?-Adım Adım Resimli Anlatım

29 Aralık 2017 Cuma

Laminat Parke Nasıl Çıkartılır?-Adım Adım Resimli Anlatım

laminat parke sökme
Laminat Parke çıkarma işlemini sizde yapabilirsiniz.
Laminat Parkeler uygulanışı kadar kolayca çıkartılabilir.Eğer eskimiş laminat parkenizi değiştirmek istiyorsanız iki seçeneğiniz vardır. Birincisi mevcut laminat parkenin üzerine yeni bir laminat parke döşemektir. Bu genelde pek tavsiye edilmez. Zira alttaki laminat parke zaman içinde yıpranmış ve kabarmalar oluşmuş olabilir. Bu durumda üzerine döşeyeceğiniz laminat parkede pek sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca üste atacağınız yeni laminat parkede artı bir kalınlık yapacağı için mevcut kapıyı vb yerlerin bazı alanlarını kesmek gerekebilir. İşte bu vb nedenlerden dolayı mevcut laminat parkenin üzerine yeni bir laminat parke döşenmesi pek tavsiye edilmez. İkinci seçenek ise mevcut laminat parkenin sökülmesidir. Peki laminat parke nasıl çıkartılır?
Merak etmeyin ustası olmasanız da laminat parkenizi kendiniz çıkartabilirsiniz. Eğer böyle bir karar verdiyseniz öncelikle yapmanız gereken bazı işler vardır. Hadi gelin laminat parkenin nasıl çıkartıldığını öğrenelim:

>>>>Mutfakta Laminat Parke Döşemenin Avantaj ve Dezavantajları<<<<<<<

1.ADIM-ODANIN TOPLANMASI
Öncelikle laminat parkeyi sökeceğiniz odadaki tüm eşyaları başka bir odaya alın. Laminat parkeleri kaldırırken kenarlarının kırılgan olduğunu unutmayın. Eğer kaldırdığınız laminat parkeyi başka bir alanda değerlendirmeyi düşünüyorsanız söküm işini dikkatlice yapın.
Laminat parke çıkartılması
önce süpürgelikleri kaldırın.
2.ADIM- SÜPÜRGELİK KALDIRMA
Öncelikle süpürgeliklerin kaldırılması lminat parkenin kaldırılmasını çok daha kolay hale getirir. Bir kapı girişinin yakınından başlayarak ve ucu düz bir demir kullanarak süpürgelikleri duvardan ayırın.köşeye doğru devam edin.Tüm odanın süpürgelikleri bitinceye kadar bu işleme devam edin.






laminat parke çıkartılması
süpürgelik çivilerini çıkartın.
3.ADIM-SÜPÜRGELİK ÇİVİLERİNİN ÇIKARTILMASI
Süpürgelikleri çıkardıktan sonra bazı yerlerde çivi kalıntıları olacaktır. Elinize düz ve ince bir tahta alın. Resimde gördüğünüz gibi tahtayı duvara çivinin yanına tutun. Bir çekiç yardımıyla çiviyi çıkartın. Tahtanın amacı çekicin duvara zarar vermesini önlemektir. Tüm odada çivi kalıntıları bitinceye kadar aynı işleme devam edin.



laminat parke çıkartılması
Laminat tahtalarını dikkatlice çıkartın.
4-ADIM-LAMİNAT PARKE TAHTALARININ ÇIKARTILMASI
Elinize resimde gördüğünüz gibi yada benzeri ucu düz ve sağlam bir alet alın. Demiri tahta ile zemin arasına dikkatlice yerleştirin ve ilk tahtayı çıkartın.Bağlandığı kilit sisteminden kurtulması için 45 derecelik bir eğimle tutmaya çalışın. kolayca çıktığını göreceksiniz. Şimdi aynı sıra üzerinde tahtaları aynı şekilde çıkarmaya devam edin. Birinci sıra bittikten sonra ikinci sıraya geçin ve aynı işleme devam edin. Çıkardığınız tahtaları güzelce ve zarar vermeden toplayın.Ve dilediğiniz yerde kullanın.
Artık laminat parke çıkarma işleminiz bitti. Çıkardığınız parkeleri istediğiniz alanda değerlendirebilirsiniz.
Eğer yine de laminat parke çıkarma işini yapamazsanız veya buna zamanınız yoksa bize ulaşın.Uygun fiyatlarla laminat parke söküm işleminizi ustaca yapalım.
Bize ulaşmak için yorumlarımızdan,konyatoptanci@gmail.com mail adresimizden, "ÜCRETSİZ TEKLİF&BİLGİ AL" formumuzdan  bize ulaşabilirsiniz

6 yorum:

  1. çok faydalı ve güzel bir site iyi usta olmanıza inanıyorum.başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Sokmede zahihat çok mu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ziyıat illaki olur ama dikkatli yapılırsa en az seviyede sökebilirsiniz.

      Sil