MOBİL USTAM: İç Cephe Boyamalarında Nasıl Bir Sıra Takip Ediyoruz?

12 Eylül 2017 Salı

İç Cephe Boyamalarında Nasıl Bir Sıra Takip Ediyoruz?


iç cephe boyama

Evlerimizde her sene mutlaka yaptığımız temizlik işlerinden en ağırı da boyama işleridir. Eğer bir eviniz veya iş yeriniz varsa her sene bu ağır işi tekrarlamak zorundasınız. Ya da yeni bir eve taşınacaksanız gideceğiniz yerde veya ayrıldığınız evde de temizlik boyası dediğimiz işi yapmak zorundasınız. Zorlukları seven kişiler için bile bıktırıcı ve yorucu bu iş genelde boya işi ile uğraşan bizim gibi ustalara bırakılır. Kaldı ki bizim de tavsiyemiz işi bilen birine bu işi bırakmanız.
Peki boya işini bize emanet eden bir müşterimizin evini hangi sıra ile bitiririz? Merak edenler için yaptığımız çalışmaları sırasıyla listelemeye çalıştık.
1-Öncelikle bizden teklif alan müşterilerimiz bizden aldıkları teklifle başka boyacılardan aldıkları teklifleri karşılaştırır.
2-Eğer bizim verdiğimiz teklifi beğenir ve kabul ederse boya işini yapacağımız zamanı kararlaştırırız. Bu genelde müşterinin müsait olduğu bir zaman olmaktadır.
3-Harcanacak boya miktarını ve malzeme listesini belirleriz. İş sahibinden boyayı ve malzemeleri almalarını isteriz. Eğer müşteri tüm masrafları bize bırakmışsa ve o şekilde anlaşılmışsa gerekli olan boya miktarını ve malzemeleri alırız.
4-Boyanacak ev eşyalı ise ev sahibi ile birlikte bu eşyaları ortaya toplarız ve üstünü boya geçirmeyecek temiz bir örtü veya naylonla kapatırız.
5-Alt pervazları,pencere kenarlarını, kapı kenarlarını vb boyanın değmemesi gereken yerleri kağıt bant veya kaplama naylonu ile kaplarız.Müşteri izin verirse elektrik prizlerini de yerlerinden çıkartırız. Böylece hem prizlerin altı boyanmış olur hem de prizler boyadan korunmuş olur. Eğer müşteri buna izin vermemişse yine kağıt bantla elektrik prizlerini de kaplarız.
6-Boyaya başladan önce duvarlarda oluşan ve kapatılması gereken yerleri alçı ile kapatır ve zımparalarız.
7-Eğer tavan boyası da yapılacaksa öncelikle tavan boyasını belirtilen ölçülerde hazırlar ve tavana uygularız.
8- Duvarlarda renk değişikliği olacaksa boyanın cinsine göre astar boya uygulaması yaparız.
9-Kestirme yapılacak yerlerin boyama işlemini yaparız.
10-Duvara uygulanacak boyayı üzerinde belirtilen ölçüye göre hazırlar ve duvara en az iki kapatmazsa üç kat olarak uygularız.
11-Boyama işi bittikten sonra rütuşlanması gereken yerleri düzeltir ve son şeklini veririz.
12-Son olarak boya sıçrayan yerler varsa temizliğini yaparız.

Sizde boya işiniz varsa bize güvenebilirsiniz. Boya işleriniz için bizden teklif alabilir ve irtibat  kurabilirsiniz.
Boya işlerinizde bizden teklif almak için yorumlardan,konyatoptanci@gmail.com mail adresimizden veya "ÜCRETSİZ TEKLİF&BİLGİ AL" formumuzdan ulaşabilirsiniz.

1 yorum: