MOBİL USTAM: Laminant Parke Döşemesinde Hangi Malzemeler Kullanılır?

31 Aralık 2017 Pazar

Laminant Parke Döşemesinde Hangi Malzemeler Kullanılır?

Laminat Parke nasıl döşenir?
foto: google 
Hepimizin bildiği gibi laminant parkeler şu an için en çok tercih edilen yer döşem sistemleridir. Laminant parkeler döşendiği alan için hem yalıtım görevi görmekte hem de döşendiği alana şıklık katmaktadır. Laminant parkelerin içeriğinde %90 oranında ağaç malzemesi kullanıldığı için sağlıklı bir tercihtir. Kolay temizlenmesi, leke tutmaması, hijyenik olması,darbe ve sürtünmelere karşı dayanıklı olmasından dolayı ayrıca tercih sebebidir.
Eğer evinize laminant parke döşetmeye karar verdiyseniz bu işle uğraşan iyi bir usta da bulmak zorundasınız. Yok ben kendim bu işin üstesinden gelirim diyorsanız o zaman size bazı malzemeler gerekecek. Peki bu malzemelerin neler olduğunu öğrenmek ister misiniz? İşte laminant parke döşemesinde kullanılan malzemeler:
Gerekli Malzemeler:
şilte
1- ŞİLTE:Şilte laminant parkenin altına serilir.Şilte hem bir yalıtım malzemesidir hem de 3mm 'den küçük zemindeki boşlukları kapatmaya yarayan bir malzemedir. normal şilte ve mantar şilte gibi çeşitlerini görebilirsiniz.








laminant parke yapıştırıcısı
foto: google
2- Laminat Parke Yapıştırıcısı:
Günümüz laminant parkelerinde kilitli sistem kullanıldığı için yapıtırıcıya pek gerek kalmıyor. Fakat kalorifer boruları vb yerlerin döşenmesi esnasında kilit sistemi bozulduğu için bu alandaki parçaları yapıştırıcı ile birleştirmek daha sağlıklı oluyor. Eğer kendiniz laminant parke döşemeye karar verdiyseniz yapıştırıcınız her durum için yanınızda olsun.





>>>>>Laminat Parke Nasıl Çıkartılır?-Adım Adım Resimli Anlatım<<<<<<<<<

Gelelim gerekli aletlere:

laminant parke mesafe takozu
1- Laminant Parke Mesafe Takozu:
Laminant parkeler döşenirken genleşme payları düşünülür. Bu yüzden duvarla laminat parke arasında en az 15 mm olması istenir. Mesafe takozları da duvar ile laminat parke arasına konularak olması gereken boşluğun düzgün bir şekilde olmasını sağlar.






laminat parkeler için testere
dekupaj testere
2- Testereler:
En çok ihtiyacınız olacak aletlerden biri de testerelerdir. Eğer kendiniz yapmaya karar verdiyseniz bir el testeresi de işinizi görür ama çok emek ve zaman harcarsınız. Bu yüzden laminat parke döşeme ustaları işlerini hızlandırmak için dekupaj testerelerini, açılı testerelerini ve el testerelerini yanlarında getirirler.








laminat parke vurma takozu
laminat parke vurma takozu
3- Laminat Parke Vurma Takozu:
Laminat parkeler döşenirken kilitlerin yerine oturması için vurma takozu kullanılır. Vurma takozu hem laminata zarar vermez hem de kilitlerin yerine tam oturmasını sağlar.









laminat parkeler için çektirme demiri
çektirme demiri
4-Laminat Parke Çektirme Demiri:
Çektirme demirleri de laminat parkelerin kilitlerinin tam oturması için kulllanılır. Çektirme demirleri en sona gelen laminatın bir öncekine tam oturması için kullanılan bir alettir.









Laminat parke döşemesinde elbette sadece yukarıdaki alet ve malzemeler kullanılmaz. Bunların yanında çekiç, kalem,vida gerektiren yerler için vidalama aleti vb kullanılır. Laminat parkenin döşeneceği alana göre kullanılan malzemeler de farklılık gösterebilir.

Konya ve çevresinde Laminat Parke döşeme işlerinizi gönül rahatlığıyla bize emanet edebilirsiniz. Bize ulaşmak veya fiyat almak için yorumlarımızı, konyatoptanci@gmail.com mail adresini,"ÜCRETSİZ TEKLİF&BİLGİ AL" formumuzu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder