MOBİL USTAM: Konya-Çim Bakımı Nasıl Yapılır?

28 Haziran 2018 Perşembe

Konya-Çim Bakımı Nasıl Yapılır?

Konya-Çim bakımı nasıl yapılır?
Konya ve çevresinde çim bakımı için bize ulaşın.
Yemyeşil görüntüsü,açık alanlara kattığı güzellik ile her evin ve sitenin vazgeçilmezi çimler, hem ekimi hem de bakımı ile de kolay bir uğraşıdır. Bazen çocukların oyun alanları bazen de büyüklerin az da olsa dinlebildikleri çim ekili alanların bakımı nasıl yapılır? Hangi aralıklarla biçme ve bakım işlemi gerçekleştirilir? İşte cevabı:

Çimler ilk dikim aşamasından sonra tam olarak tutabilmesi için ilk biçimden önce ve sonra alanı silindirle düzeltmek gerekir. İlk biçimde 6 cm'ye kadar kesilebilen çimler sonraki biçimlerde 3-4 cm kadar indirilebilir. Biçimden sonra çim aralıklarını tırmıklar havalandırmak faydalı olacaktır. Çimler her aşamadan doğru sulama ister. doğru sulama çimlerin kök salmasını, kuvvetlenmesini, hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.
Çimlerin biçimi bölgeden bölgeye farklılık gösterse de genelde nisan ayında ilk biçimi yapmak gerekir. İlk veya sonraki biçimlerde çimleri biçmeye başlamadan önce üzerinde ki otları temizleyin. Böylece hem işiniz kolaylaşacak hem de çimler aynı standartta biçilecektir.

Peki çimler nasıl biçilir?
1-çimler sulamaya veya yağışlara bağlı olarak hızlı büyürler. Yağışlı zamanlarda çimleri haftada bir iki kez biçmek gerekir. Diğer zamanlarda ise iki haftada veya ayda bir kez biçmek yeterlidir. ,

2-Çimlerin ikinci ve sonraki biçimlerinde boyunu 3-4 cm de bırakacak şekilde biçim yapın.

3-Çimlerin biçiminden sonra sulanması gerekir. bunun yanında ıslak çimleri biçmek hayli zordur. Bu aşamada çimlerin biraz kurumasını bekleyin.

, 4-Çim biçmek için en kolay yol çim biçme makineleridir. Elektrikli olanları ben pek tavsiye etmesemde yinede elle biçimden daha kolay ve pratiktir.

5-Çim biçme işini güneşli bir günde yapmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

NOT: Konya ve genelinde çim biçme ve bahçe düzenleme işlerinde bize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder