MOBİL USTAM: Soğuklar Başlamadan Fayans Dolgularınızı Kontrol Edin

11 Aralık 2017 Pazartesi

Soğuklar Başlamadan Fayans Dolgularınızı Kontrol Edin

fayans derz dolgusu nasıl uygulanır?
derz dolgusu önemli bir uygulamadır.
Kış geldi. Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Bundan sonra evimizde vaktimizin büyük bir kısmını geçireceğiz. Hal böyle olunca evimizde kullandığımız tuvalet, banyo vb yerler daha sık kullanılır hale gelecek. Kışın bir diğer yönü ise don olaylarının bahsettiğimiz alanlarda daha sık görülmesi. İşte bu açıdan fayans kullandığınız alanlarınızda fayanslarınızı ve fayans dolgularınızı kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Kışa sağlam bir fayans alanı ve fayans dolgusu ile girerseniz hem kışı rahat geçirirsiniz hem de oluşabilecek sıkıntılardan korunmuş olursunuz. Peki fayans dolguları neden önemlidir? Soğuklar başlamadan fayans dolguları neden kontrol edilmelidir? Fayans dolgularını nasıl yapabilirsiniz? Bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.
>>>>>>>>>>>>>>>Kış Temizliğinizi ve Hazırlığınızı Yaptınız mı?<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Banyo,tuvalet, balkon gibi suya çokça fazla maruz kalan ve temizlenmesi için sıklıkla kimyasal temizleyiciler kullanılan kalebodur,fayans,granit,cam mozaik gibi malzemeler arasına derz dediğimiz dolgu malzemesi kullanılır. Daha çok kullanılan kimyasallardan ve zamanla eskimeden dolayı derz dolguları aşınır ve özelliğini yitirir. Derz dolguları özelliğini yitirdikçe, kalebodur yapıştırıcısı veya sarı bir renk ortaya çıkar. Bu hem görüntü  olarak çirkindir  hem de fayanslarınıza ve evinize hatta alt komşunuza zarar veren bir durumdur. Zira dolgu malzemeleri kalktıkça fayansın arasına su sızar. Sızan su hem diğer fayanslara zarar verir hem alt komşunuzun evine su damlatmaya sebep olur hem de oluşan rutubetten dolayı sağlığınızı bozar. İşte bu durumdan kurtulmanın en güvenilir ve kolay yolu dolgu yani derzi yenilemek veya yeniden yapmaktır.



 Derz dolgusu yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Bu iş için usta bulabilirsiniz. Fakat parça bir iş olduğu için genelde yüksek fiyat isteyeceklerdir. Eğer eliniz biraz yatkınsa kolaylıkla bu işi kendiniz yapabilirsiniz.
Öncelikle tuz ruhu vb kimyasallarla kalan dolgu vb artıklarını temizleyin. Çıkmayan yerler olursa ucu sivri bir aletle kalan parçaları kazıyabilirsiniz. Bundan sonra yapı malzemesi satan yerlerden fayans dolgu malzemesi yani derz alın. Yapacağınız yere ne kadar alacağınızı bilmiyorsanız satan kişiye yapacağınız alanı ortalama olarak söyleyin ve ona göre dolgu malzemesi vermesini isteyin. Aldığınız dolgu malzemesini bir kabın içine alın. Üzerine bir miktar su ekleyin ve karıştırın. Karışım ne çok sulu ne de çok katı olsun. Hazırladığınız derz dolgusunu uygulama yapacağınız alana yayın. Plastik mala  yardımıyla derzi fayansın aralarına güzelce yedirin. Burada dikkat edeceğiniz husus fayansın aralarının iyice dolduğundan emin olun. eğer dengesiz bir dağılım varsa bir sünger yardımıyla bu dengesizlikleri kolaylıkla giderebilirsiniz. 8-10 dk bekledikten sonra yine bir sünger yardımıyla zemini güzelce temizleyin. İşte bu kadar. Derz dolgunuzu yaptınız. Derz dolgunuzu yaptıktan sonra 8-10 saat uygulama yaptığınız alanda gezmeyin ve iyice kuruması için suyla temasından kaçının. Derz dolguları genelde beyaz olur. Dilerseniz arasına katacağınız renk karışımı ile farklı renklerde dolguda yapabilirsiniz.
Güzel ve sağlıklı bir kış geçirmeniz dileğiyle.

NOT: FAYANS DÖŞEME, TAMİR VE DOLGU USTALIĞI İÇİN BİZE yorumlardan, konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya "ÜCRETSİZ TEKLİF&BİLGİ AL" formumuzdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder