MOBİL USTAM: Kış Temizliğinizi ve Hazırlığınızı Yaptınız mı?

16 Eylül 2017 Cumartesi

Kış Temizliğinizi ve Hazırlığınızı Yaptınız mı?


kış temizliği

Kış yavaş yavaş geliyor. Yaz girmeden nasıl yaz temizliğimizi yaptıysak kış girmeden de kış temizliğimizi yapmamızda fayda var. Hatta kış temizliği yaz temizliğinden daha önemlidir. Zira evimizde en çok vaktimizi geçirdiğimiz zaman kış mevsimindedir. Bu yüzden evlerimizde mutlaka iyi bir kış temizliği yapmamız şarttır. Peki kış temizliğinde neler yapılmalı? Sizler için kış temizliği için yapılması gerekenleri listeledik:
1-BOYA-BADANA:Kışa girerken yapacağımız ilk işlerden biri boya badana işleridir. Hele hele uzun zamandır boyama yapmamışsak boya badana işleri daha da bir önem arz eder. Eğer kendiniz uğraşabiliyorsanız kendiniz uğraşamıyorsanız bizim gibi bir ustaya boya badana işlerinizi havale ederek kışa tertemiz girebilirsiniz. (BOYA BADANA İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

2-KALORİFERLERİN BAKIMI: Kalorifer temizliği de kış temizliğinin ayrılmaz parçalarındandır. Bunun için kaloriferler peteklerinin uzman bir kişiye temizletilmesinde fayda vardır. Böylece hem daha çok ısınır hem de daha az yakıt harcarsınız. Yine kaloriferlerin arka kısımlarını,deliklerin içini vb yerleri süpürün.

3-BACA TEMİZLİĞİ: Kışa girmeden soba veya kalorifer bacalarınızı temizleyin. İçlerindeki isin ve kurumların temizlendiğinden emin olun. Bu işi de yapan uzman kişiler var. Onlara bu işinizi de havale edebilirsiniz.

4-FAYANS BAKIMLARI VE TEMİZLİĞİ: Fayanslarınızda zaman içinde yıpranır, kırılır veya pislenir. Genelde fayanslarınızı temiz olsun diye uyguladığınız çamaşır suyu gibi kimyasallar fayanslarınızın yıpranmasına veya aralarındaki derzin boşalmasına sebep olur. Bu da zeminin su almasına sebep olur. Bunun için kışa girmeden banyo,tuvalet, balkon vb yerlerdeki fayanlarınızı kontrol edin. Kırılan yada yıpranan varsa değiştirin. Derzleri doldurmanız gerekiyorsa derz dolgularını kullanarak fayans aralarını doldurun. Bu işinizi de kendiniz yapabileceğiniz gibi bizim gibi bir uzmandan yardım alabilirsiniz. (FAYANS VE DERZ DOLGU İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

5- KİLER VE MUTFAK TEMİZLİĞİ: Kışa girmeden yine kilerinizi ve mutfağınızı temizleyin ve bakımını yapın. Büyük bir çöp torbası alarak kilerinizde kullanmadığınız eşyalarınızı yiyeceklerinizi atın. Mutfağınızda mutfak tezgahının ve çeşmenizin kontrolünü yapın. Tezgahınızdan kırılan yerleri onarın veya yaptırın. Çeşmenizde su kaçırması vb bir sorun varsa kışa girmeden tamirini yaptırın. Mutfak dolaplarınızın bakımını ve temizliğini de yapmayı unutmayın. Bu işinizi de kendiniz yapabileceğiniz gibi bizim gibi bir uzmandan yardım alabilirsiniz. (SU TESİSAT VE MOBİLYA İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

6-MOBİLYA TEMİZLİĞİ VE BAKIMI: Mobilyalarınızı da kışa hazırlamanız ve temizlemeniz yerinde olacaktır. Kirlenen mobilyalarınızı yıkayın.Kirli yerlerini silin, tozunu alın. Boyanamasını istediğiniz veya rengini değiştirmeye karar verdiğiniz mobilyalarınız varsa renklerini kışa girmeden değiştirin. Bu işinizi de kendiniz yapabileceğiniz gibi bizim gibi bir uzmandan yardım alabilirsiniz. (MOBİLYA VE MOBİLYA BOYAMA İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

7-KAPI VE PENCERELERİNİZİN TEMİZLİĞİ  VE BAKIMI:Kışa girmeden kapı ve pencelerinizi de mutlaka kontrol edin. Kırılan camları değiştirin. Kapı ve pencerelerinizi özelliklede aralarını güzelce temizleyin. Eğer  kapı ve pencere aralarınız gereğinden fazla açıksa aralarına kapı ve pencere süngerleri yapıştırın. Bu işinizi de kendiniz yapabileceğiniz gibi bizim gibi bir uzmandan yardım alabilirsiniz. (KAPI VE PENCERE BAKIM VE ONARIM  İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

8-LAMİNAT PARKE BAKIM VE TEMİZLİĞİ: Kışa girmeden yine laminatlarınızı kontrol edin. Şişen, yıpranan ve hasarlı olan kısımlarını tamir edin veya ettirin. Laminat yaptırmak istediğiniz yerler varsa kışa girmeden mutlaka yaptırın. Yine mevcut laminat parkelerinizi detaylı bir temizlikten geçirin.  Bu işinizi de kendiniz yapabileceğiniz gibi bizim gibi bir uzmandan yardım alabilirsiniz. (LAMİNAT PARKE DÖŞEME VE ONARIM İŞİNİZ İÇİN TEKLİF&BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.)

9-ELEKTRİK TESİSATI BAKIM VE TEMİZLİĞİ: Aslında çok önemsenmese de en dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de elektrik tesisatları, aydınlatma araçlarıve elektrikli araçlardır.  Zira kışın en fazla tüketim yapacağımız enerji türü de elektriktir. Bunun için elektrik tesisatlarınızı kontrol edin. Sorunlu yerler varsa elden geçirin veya bir uzmandan yardım alın. Aydınlatma araçlarınızın elektriği kestikten sonra güzelce tozunu alın ve temizleyin. Yine elektrikli araçlarınızın kontrolünü yapın ve gereekirse bir uzmandan yardım alın.

10-HALI-KIŞLIK ELBİSE TEMİZLİĞİ:Yine kışa girmeden halılarınızın temizliğini yapın. Kışlık elbiselerinizi elden geçirin , temizliğini gerekiyorsa yapın. Kşlıklarınızı gardrobunuza güzelce yerleştirin.

Bunların yanında kışlık olarak yapabileceğiniz daha başka şeyler de vardır. Kısacası rahat , huzurlu ve sağlıklı bir kış geçirmek istiyorsanız kışlık temizliğinizi ve bakımınızı yapmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder