MOBİL USTAM: Boya Türleri ve Özellikleri

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Boya Türleri ve Özellikleri

Hepimiz oturduğumuz evin çalıştığımız kurumun ya da iş yerinin boyasını yenilemek veya temizlik boyasını yaptırmak isteriz. Her ne kadar kolay gibi görünsede aslında boya seçimi ve boya türü dikkat ister. Yanlış bir seçim harcadığınız onca emeğin ve paranın boşuna gitmesine sebep olabillir. Peki boya türleri nelerdir? Özellikleri nelerdir? İşte cevabı:




 Saten Boya:
Sentetik esaslı boya türüdür, çabuk kuruyan iyi yapışma özelliklidir, kapatma gücü yüksek boya türüdür, dayanıklı, yarı mat son kat boya türüdür. Saten, dekoratif renkleri, dayanıklılığı ve silinebilme özelliği ile iç duvar boyamalarında, vitrin, tavan, ahşap ve metal yüzeylerin uygulamaları için ideal boya türüdür.



 Plastik Boya:
En çok kullanılan iç cephe duvar boyasıdır. İç cephe duvar yüzeylerinde, tavanlarda, eski boyalı duvarlarda, kireç badanalı duvarlarda, sıvalı, briket ve beton duvarlarda kullanılır.Badanalama, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilen boya türüdür. iç cephe duvar boyama dekorasyonlarında kullanılır.Bu boya türü yıkamaya karşı dayanıklı boyalar değildir.

Yağlı Boya:
Yağlı boya Parlak Son kat Boyadır. Sentetik esaslı boya türüdür. Mekanların  iç ve dış cephe, metal veya ahşap yüzeylerde betonarme yapıların korunabilmesi ve dekoratif görünüm kazandırılması için kullanılan boya türüdür, sentetik, parlak son kat boyadır. Mükemmel yapışma, esneklik, dayanım özellikleri ile yüksek örtme gücüne sahip boyalardır. Saten alçısı, macunu ve astarlaması gibi boyanacak zeminin hazırlığı yapılmış her türlü iç ve dış cephe metal yüzeylerde, ahşap ve betonarme yüzeylerde, yüzey koruma ve dekoratif ve temiz görünüm sağlamak  amacı ile kullanılır.

Dış Cephe Boyası:
Sıva yapılmış her türlü beton duvar, ytong, briket, eternit gibi yapı elemanlarının dış yüzeylerinde koruma sağlamak görüntüsünü değiştirmek amaçlı kullanılan boyalardır, izolasyon amaçlı olarak kullanılır. uygulandığı duvarları hava  koşullarına karşı dayanıklı, esnek ve örtücü bir tabaka oluşturur. Yağmur, nem, güneş ışınları ve deniz kıyılarındaki tuzlu nemin olumsuz etkilerine karşı korur, hava şartlarına dayanıklıdır.

Boya işlerinizde ücretsiz teklif  almak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder