MOBİL USTAM: Bahçe Çiti Kurulumunda Püf Noktalar

18 Ağustos 2017 Cuma

Bahçe Çiti Kurulumunda Püf Noktalar

Sanıldığı üzere bir çok bahçe sahibi tarafından tercih edilen bahçe çiti kurulumu konusunda farklı seçenekler ve yollar bulunmaktadır. Bunun sebebi olarak farklı fiziksel koşullar ve estetik kaygılar neticesinde bir çok farklı tasarımın ve farklı malzeme çeşitlerinin kullanılmasıdır.
Örneğin alüminyum malzemeden olan çitlerin toprağa bağlanması ile tahta çitlerin bağlanmaları aynı sistemlerle olmayabilirler. Bununla beraber genel olarak bahsedebileceğimiz bahçe çiti kurulumunda  püf noktalar da bulunmaktadır. Bu kriterleri bilerek bahçeniz için en sağlıklı yapıyı oluşturabilmeniz mümkündür. Bu anlamda verebileceğimiz bazı detaylara bakacak olursak :

Öncelikle bu işlemi yapacağınız alan ile ilgili bir önizleme ve taslak hazırlama işlemi yapmanız gerekmektedir. Bu işle birlikte bahçe çiti sisteminin kurulacağı yolu belirlemiş olursunuz. Bununla birlikte bahçenizin etrafındaki komşularınızla da bir öngörüşme yaparak kuracağınız sistem hakkında çekinceleri var ise bunları öğrenebilirsiniz. Eğer ortak kullanıma geçen bir sistem kuracak olursanız bu sistem üzerinde hakkı olan kişilerle görüşüp izin almalısınız. Eğer kabul ederlerse bir miktar maddi destek de sağlayabilirsiniz.
Bahçe çiti sisteminin kalitesini belirleyen önemli detaylardan biri bizim göremediğimiz kısım olan çit direklerinin yer altındaki derinlikleridir. Buna göre çitlerin yer altındaki uzunlukları yer üstündeki rüzgar gibi etkenlere karşı dayanıklılıklarını artırır. Buna bağlı olarak kuracağınız bahçe çiti sistemleri toprağınızdaki yer kayması veya çökmelere karşı derine inmelidir. Uygun derinlik olarak yer altındaki kısmın çitin genel uzunluğunun üçte biri olmasını verebiliriz. Bir diğer önemli nokta bahçe çiti sisteminin bahçedeki eğim oranının dikkate alınarak boylarının ayarlanmasıdır. Aksi takdirde yer altında yaşanacak bir toprak hareketi yüzünden sağlam bir pozisyonda olmayan çitiniz sistem olarak parçalanabilir.
İdeal bir bahçe çiti sisteminin güvenlik açısından da en azından zorlaştırıcı bir unsura sahip olabilmesi için 1 metreden kısa olmaması gerekir. Bu yüksekliğe sahip olan ucu sivri şekildeki bir çit sisteminin üzerinden bir insanın kolayca geçebilmesi pek mümkün olmaz ve en azından yavaşlatıcı bir etki yapar. Bu da güvenlik açısından basit çit sistemlerinden istenen etkiyi verebilir. Eğer güvenlik konusunda daha büyük kaygılarınız var ise daha yüksek çitleri veya bahçe duvarlarını tercih edebilirsiniz.

Çit işlemi basit bir faaliyet olarak görünse de yine de bu malzemelerin seçimi, önkeşif ve kurulum aşamalarından bu işte ehil olmuş firmalar ve kişilerden yardım almanız gerekmektedir. bu kişiler bu işlemin yapılması konusunda yapacağınız yardımlarla birlikte özellikle fazlaca bakım isteyen ahşap malzemeli çitlerin en uygun koşullarda bakımının yapılmasının yollarını verecektir.

kaynak:evbilgi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder