MOBİL USTAM: Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

14 Aralık 2020 Pazartesi

Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

 

Laminat Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
Bundan 10-15 sene öncesine kadar masif ahşap parkeler, salon dışında pek kullanılmayan, üzerinde yürürken bile korkarak yürüdüğünüz,temizliği bir o oranda zor olan yer döşeme ürünleri idi. Her ne kadar masif ahşap parkeler yıllar içinde tüm odalara da döşenmeye başlasa bile yine de yenilikçi ve hesaplı çözümler masif ahşap parkelerin yerini almayı başardı. Bugün hem ofislerimizde hem evlerimizde laminant parkeleri görmeniz mümkün. Laminant parkelerin hem kullanım,hem kurulum hem maliyet hem de tamir kolaylığı bu ürünlere olan talebi her geçen gün daha da artırıyor. Ancak bu kadar avantajı olsa da laminant parke döşemeye karar verdiyseniz bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bugün sizler için laminat parke seçiminde nelere dikkat etmeniz gerekiyor? sorusuna cevap vermeye çalıştım.

Laminant parkeler,masif ahşaba oranla çok daha ucuz olan 10mm,8mm veya 6 mm kalınlıkta üretilen MDF,HDF veya yonga levhaların, yüksek ısı altında yapıştırılması suretiyle üretilir. Her ne kadar büyük tabakalar halinde üretilmiş ise de istenilen büyüklükte kesilerek satışa hazır hale getirilir. Laminant parke yüzeylerinin,üretildiği malzemeden dolayı çizilmesi zordur,kolay kolay darbe almaz veya cilalama gibi herhangi bir işleme gerek duymaz. Hatta laminant parke türlerinin nem almamasından dolayı ıslak zeminlerde dahi kullanıldığını duymuşsunuzdur.

Ancak yukarıda da dediğim gibi bu kadar avantajı olsa da laminant parke seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Şimdi gelin laminant parke seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir bir bakalım:

Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
1- Laminant parke seçiminde ilk düşünmeniz gereken konu renk seçimidir. Koyu renkler kullanacağınız alanı hem daha dar ve basık hem de tozu ve kiri açık renklere göre daha çok belirgin hale getirir.Ancak koyu renk laminant parkelerin albenisi daha yüksektir. Zira bu renkler mekanı daha lüks ve ağır gösterir. Bu yüzden koyu renk tercih edenlerin oranı açık renklere göre daha fazladır. Ancak son zamanlarda açık renklerin oranının koyu renkleri geçtiğini görüyoruz ki bu da yukarıda söylediğimiz koyu renk laminantların albenisinin artık azaldığını göstermektedir.  


Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
2-Laminant parke seçiminde dikkat edeceğiniz ikinci konu ise kalınlıktır. Ofis vb mekanlarda daha kalım ,evlerde ise daha ince laminant parke tercih edilmelidir. Tabi buradaki diğer etmen ise hem taşayacağı yük hem de ısı kaybının önlenmesi gibi hususlarda kalınlık konusunda belirleyici etmenlerdir. 













Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
3- yine laminant parke seçiminde alacağınız parkelerin ISO 9002 belgesine sahip olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca üzerinde yazan ve üretici firmanın verdiği garanti süresi, sadece açılmadan oda sıcaklığında beklediğinde geçerlidir. Yine laminant parkenizi döşeyecek usta yada firmadan da bu konuda garanti isteyebilirsiniz. 





Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
4-Laminant parkenizi seçtiniz ve aldınız. Ustalar bu durumu bilir ama kendiniz bu işi yapacaksanız bir konuya daha dikkat edeceksiniz. Parkemi getirdim hemen döşemeye başlayayım diyemezsiniz. 
Laminant parkenizi aldıktan sonra döşeyeceğiniz odaya getirip kapalı olarak en az 48 saat bekletmeniz gerekir. Bu zaman içinde laminant parkeleriniz mekanın ortamına göre genleşecek ve hazırlanacaktır. Böylece daha sonraki parkeler arasındaki ayrışma yada sıkışmaları önlemiş olursunuz.

Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
5-Laminant parke işinde dikkat edeceğiniz bir başka konu ise döşenecek zemindir. Zeminin düz ve nem almaması parkenin döşenmesi ve uzun süre kullanımı açısından oldukça önemlidir. Parkenizi döşeyecek ustadan veya firmadan bu konuda zemin etütü yapmasını isteyebilirsiniz. Yine parkelerin döşeme esnasında duvar ile arasında belirli bir mesafenin kalmasına da dikkat etmelisiniz. Süpürgelikle kapatılan bu alanda parkelerin esneme pay olacağı için bu hususa da dikkat etmelisiniz. 

Laminant Parke Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?
6-Son olarak laminant parke temizliğinde dikkat etmeniz bir kaç konu vardır. Bu konuyla ilgili daha sonra ayrı bir makale paylaşabilirim ama şimdilik kısaca bu konuya da değinmek istiyorum. 
Her ne kadar su geçirmeyen parkeler olsa da birçok parke türünü temizlerken kesinlikle detarjan kullanmamalısınız. Onun yerine sirke ve su ile temizledikten sonra kuru bir bezle kurulamalısınız. Zira ıslak bırakılması halinde birleşme yerlerinden ıslanması parkelerinizin şişmesine ve kullanılamaz hale gelmesine sebep olabilir.

Konya ve çevresinde laminant parke döşeme ve sökme işlerinizde bize ulaşabilirsiniz. Bize yorumlardan, iletişim sayfamızdan veya konyatoptanci@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder