MOBİL USTAM: Vinil Levha Nasıl Döşenir?

16 Kasım 2020 Pazartesi

Vinil Levha Nasıl Döşenir?

 

Vinil Levha Nasıl Döşenir?
Öncelikle aklınıza vinil levha döşeyen olur mu diye bir soru gelmesin. Zira vinil levhalar aslında oldukça yaygın kullanılan yer döşeme seçeneklerinden biri. Ahşap,karo,taş gibi değişik görüntüye sahip bu levhaların bir diğer artısı ise hesaplı ve dayanıklı olmaları.

Peki vinil levhalar nasıl döşenir? Uygulaması kolay mıdır? Kendiniz bu işi nasıl yapabilirsiniz? İşte cevabı:

Öncelikle vinilin diğer yer döşeme seçeneklerinden iyi tarafı tek parça olarak gelmesi. Bu sayede döşeme işiniz de oldukça kolay hale gelebiliyor. Vinili hava almadan düzgün bir şekilde sermek ve döşemek kolay mı diye sorarsanız hem evet hem hayır diye cevaplayabilirim. Zira bu iş için biraz sabırlı ve biraz da el becerinizin iyi olması gerekiyor. Eğer çabuk sinirlenen biriyseniz ya bu işe hiç girmeyin ya da bilen birine yaptırın derim.

Şimdi gelelim vinil levhaları uygulamaya. Adım adım anlatmaya çalışacağım. 

Vinil Levha Nasıl Döşenir?
1. Adım: ODAYI HAZIRLAYIN

Odadaki tüm mobilya ,halı veya dekorları çıkarın. Daha önceden varsa süpürgelikleri de çıkartın. Burada küçük bir ipucu:Süpürgelikleri mümkünse numaralandırın. Tekrar eski yerlerine kolayca çakabilirsiniz. 

Tüm yüzeyi güzelce süpürün gerekirse paspaslayın. Eğer lavabo zeminine de yapacaksanız buranın da temiz olduğundan emin olun. Bir müddet zeminin kurumasını bekleyin. Eğer zeminde çukur vb sorunlar varsa buraları mümkün mertebe harç ya da doldu macunları ile doldurun.

Vinil Levha Nasıl Döşenir?

2.Adım: ZEMİNİ KONTRPLAKLA KAPLAYIN.
Vinil levha yapacağınız tüm alanı bu iş için üretilmiş Kontrplakla kaplayın. Bu ürünü laminat parkenin zeminine döşediğiniz şilte gibi düşünebilirsiniz. 
Yine kalorifer boruları gibi yerlerde gerekli delme işlemlerini yapın.  



Vinil Levha Nasıl Döşenir?
3. Adım:VİNİLİ UYGULAYIN
Zemin hazır olduğuna göre vinili uygulamaya geçebilirsiniz. Zeminin ölçülerini alın. kenarlardan bir miktar fazlalık bırakmayı unutmayın.Vinilinizi düz bir zemine serin aldığınız ölçülere göre kesin. Vinilinizi döşeyeceğiniz zemine serin ve boyutlarını kontrol edin. Fazlalıkları ve kenar çıkıntılarını kesin. Vinili zemine uygulamadan görünümünün doğru ve orantılı olduğundan emin olun. 
Vinili zemine serin. Artık yapıştırma aşamasına geldik. Bu aşamada baştan başlayarak vinili ikiye katlayın önce bir bölümüne vinil için üretilmiş yapıtırıcınızı sürün. Yalnız ne çok ne de az olsun. Yapıştırıcı sürdüğünüz alanı yerine yerleştirin ve sabitleyin. Burada size yine küçük bir ipucu: Vinili zemine koyduktan sonra elinize bir oklava yada merdane benzeri bir şey alın ve yapıtırıcı sürdüğünüz alanda gezdirin. Böylece yapıştırıcının her alana kolayca yayılmasını sağlarsınız. 

Vinil Levha Nasıl Döşenir?
4. Adım: KURULUMUNUZU TAMAMLAYIN:
Yapıştırma işlemi tamamen bittikten sonra son rütüşlarınızı yapın. Eğer daha çıkardığınız süpürgelikleri tekrar kullancaksanız numaralandırdığınız şekilde yerlerine tekrar çakın. Eğer yenisini çakmak isterseniz vinilinize uyan bir desen ve renk seçmeye çalışın. 
Uzun süreli bir kullanım için de masa ,mobilya vb eşyalarınızın altlarına ,ayaklarına yumuşak süngerlerden yapıştırın. Yer değiştirme veya taşıma esnasında sürümeden bu işlemleri gerçekleştirin. Yine vinil levha yerleştirdiğiniz odaya mümkünse topuklu ayakkabılarla girmeyin.Temizliğini yaparken ise üretici firmanın uyarılarını dinleyin. Temizlik malzemesi konusunda abartıya kaçmayın.

Sizde vinil levha konusunda fikirlerinizi bizimle paylaşabilir,ilave fikirleriniz varsa bu makaleye destek verebilirsiniz. Eğer Konya ve çevresinde iseniz ve vinil levha işinizi bir ustaya yaptırmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz. Bize konyatoptanci@gmail.com mail adresinden ,yorumlardan veya teklif al sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder