MOBİL USTAM: Petek Desenli Duvar Rafı Nasıl Yapılır?

30 Ocak 2018 Salı

Petek Desenli Duvar Rafı Nasıl Yapılır?

petek desenli duvar rafı
Duvar rafları hem duvarlarımızı renklendiren ve estetik katan hem de depolama amaçlı kullanabileceğimiz mükemmel tasarımlardır. Bugün birbirinden farklı ve oldukça da güzel tasarlanmış duvar raflarını bulabilirsiniz. Peki yapımı hiç de zor olmayan bu sanat eserlerinden sizde odanız için yapmak ister misiniz? Cevabınız evetse yanda resmini gördüğünüz petek desenli duvar rafının nasıl yapıldığını adım adım görelim. Haydi aletlerinizi ve malzemelerinizi hazırlayın.


petek desenli duvar rafı yapımı
1-Raflarınızda kullanacağınız tahtalarınızın birbiri ile birleştiği yerlerde belli bir açının olması gerekir. Bu açıları 30 derece olarak ayarlayın. Tahtalarınızın birleşme yerlerini 30 derecelik açılarla kesin. Tahtalarınızın uzunluğu ise 25 cm olsun.






petek desenli duvar rafı yapımı

2-Altı adet tahtanın açılarını kestiyseniz şimdi bunları birleştirme zamanı.Tahtalarınızı bir tezgahın üzerine koyun. Açılarınız aynı hizada olacak şekilde önce tutkalla birleştirin. Ardından vida veya çiviyle birleşme noktalarını sağlamlaştırın. Bu şekilde altı adet tahtayı birleştirin.






petek desenli duvar rafı yapımı
3- Birleşme yerlerinde genelde küçük açıklıklar kalacaktır. Buraları ahşap macunu kullanarak doldurun ve zımparalayın.









petek desenli duvar rafı yapımı
4- Rafınız altıgen şekli aldıktan sonra yerleştireceğiniz odanın rengine uygun olarak boyayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine vernik uygulaması da yaparak daha canlı hale getirebilirsiniz.










petek desenli duvar rafı yapımı
5-son olarak rafınızı duvara monte etmek  kaldı. Bunun için vidalar kullanabilirsiniz. 10 cm'lik bir vida işinizi görecektir. Duvarda 6 cm derinliğinde delik açın. Vidanızın 4 cm'lik bir kısmını rafınızın arka kısmına vidalayın. Kalan kısmı duvarda açtığınız ve dübellediğiniz deliğe yerleştirin. Hepsi bu kadar. Artık süs eşyalarınızı rafınızda sergileyebilirsiniz.


HER TÜRLÜ AHŞAP BOYAMA/KAPI BOYAMA-MOBİLYA MONTAJ İŞLERİNİZDE BİZDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.

BİZE ;
1-YORUMLARDAN
2-konyatoptanci@gmail.com
    MAİL ADRESİMİZDEN
3-"Ücretsiz Teklif&Bilgi Al" formumuzdan
ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder